DIGITAAL MAGAZINE

Onderneming & Ondernemer

Magazine
3 min

Dit kan corporate banking voor uw bedrijf betekenen

Het departement Corporate and Institutional Banking (CIB) staat sterk binnen ABN AMRO België. Met diepgaande sectorkennis ondersteunen we grote bedrijven bij leningen, financieringen, obligatie uitgiftes, interest indekkingen, kapitaalverhogingen, garantiestellingen, advies bij overnames, leasing producten … Kortom: bij ons kan u terecht voor het volledige gamma aan financiële producten waar u als grote onderneming nood aan heeft.

Dit kan corporate banking voor uw bedrijf betekenen

Expertise voor vandaag en morgen

Kenmerkend voor onze Corporate Banking afdeling is de waarde die we hechten aan een grondige kennis van uw sector. Onze expertise is met name zeer sterk op het vlak van:

  • Mobility: hoe zal mobiliteit zich ontwikkelen?
  • Energietransitie: hoe ziet de energie van de toekomst eruit?
  • Digitalisering: welke impact heeft de toename van digitale data en apparaten op de samenleving en op uw bedrijf?

Dit zijn drie thema’s die niet alleen nu, maar ook in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen binnen elk bedrijf. Voor elk van deze sectoren hebben we daarom diverse experts die zich, na jaren in de financiële sector gewerkt te hebben, gespecialiseerd hebben. Ze volgen seminaries, lezen vakliteratuur en kennen de uitdagingen waar u mee te maken krijgt. Ze staan 24 uur op 24 voor u klaar met raad en advies.

Naast deze interne expertise hebben we ook een breed extern netwerk binnen het bedrijfsleven. We kennen veel spelers in de markt, horen veel, onderhouden contacten met de kamer van koophandel en diverse overkoepelende organisaties. We vinden het belangrijk om in dit netwerk te investeren, want alleen wanneer wij weten wat er speelt, kunnen we u goed van dienst zijn.

Duurzaamheid als verbindende factor

De sectoren waar we binnen Corporate Banking op focussen sluiten aan op de duurzame ambities van ABN AMRO. Als bank zien we het als onze verantwoordelijkheid om de sustainability shift te versnellen. We willen de middelen die we tot onze beschikking hebben inzetten om deze belangrijke maatschappelijke verandering te faciliteren.

Zo bieden we onze cliënten bijvoorbeeld een green framework aan waarbinnen ze extra financiering kunnen aantrekken. Yannick Huygens, Head of Corporate Banking België: “We adviseerden onlangs een bedrijf dat actief is in de real estate sector. Ze wilden gebouwen energieneutraal maken en daar financiering voor aantrekken. Dankzij onze expertise op het vlak van de energietransitie konden wij dit bedrijf hierin adviseren.”

Yannick Huygens

Een extra troef: nauwe banden met Nederland

Behalve van onze expertise profiteert u bij CIB van nog een andere troef: de hechte samenwerking met onze collega’s in Nederland.

De Belgische en de Nederlandse economie zijn sterk met elkaar verbonden en de kans is groot dat u op een bepaald punt zaken in Nederland zal hebben met uw bedrijf. Of u nu wilt uitbreiden, een overname plant of meer wilt weten over de Nederlandse markt, ABN AMRO kan u adviseren over de lokale markt, trends en ontwikkelingen.

Profiteer van onze holistisch aanpak

ABN AMRO België is niet alleen sterk op het vlak van Corporate Banking, ook als Private Bank hebben we een goede reputatie opgebouwd. Als cliënt profiteert u van de wisselwerking tussen deze expertises. Zo zullen uw Private Banker en Corporate Banker samen bekijken hoe ze uw zakelijk en privévermogen kunnen optimaliseren.

“Wanneer een ondernemer bijvoorbeeld zijn bedrijf wilt verkopen, dan zal de Corporate Banking afdeling hem helpen om een geschikte koper te vinden. De Private Banker zal dan weer helpen om het geld dat de ondernemer overhoudt na de verkoop op de beste manier te investeren. Op deze manier helpen we onze cliënten op alle vlakken”, aldus Yannick Huygens.

Meer weten over Corporate Banking?

Bent u benieuwd wat onze Corporate Banking afdeling voor uw bedrijf kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen met Yannick Huygens, Head of Corporate Banking voor meer informatie.

Yannick Huygens
Yannick Huygens
Head of Corporate Banking Belgium