1 min

Welkom in Post X: een modern, duurzaam hoofdkantoor

Na een maandenlange renovatie verhuisde het hoofdkantoor van ABN AMRO Bank in België op 6 april naar een nieuwe locatie: de kantoren van Post X, Borsbeeksebrug 30 in Antwerpen (Berchem). Het nieuwe kantoor past bij alles waar ABN AMRO als bank voor staat: het is modern, aangepast aan de nieuwe manier van werken en draagt de visie van duurzaamheid uit die zo belangrijk is voor onze organisatie. Een prettige werkplek en een warme, gastvrije omgeving voor u als cliënt.

Samengevat

  • Het nieuwe hoofdkantoor werd gerenoveerd met oog voor duurzaamheid en de nieuwe manier van werken.
Welkom in Post X: een modern, duurzaam hoofdkantoor
Welkom in Post X: een modern, duurzaam hoofdkantoor

Duurzaamheid als sleutelwoord

Het kantoorgebouw is 'energiepassief', wat inhoudt dat de binnentemperatuur en de luchtkwaliteit worden geregeld zonder gebruik te maken van stroom. Daarnaast zijn de kantoren voorzien van de meest duurzame materialen en technieken.

Bij de renovatie is steeds eerst gekeken hoe materiaal hergebruikt kon worden en hoe bestaand meubilair ingepast kon worden in de nieuwe ruimte. Heel wat meubilair uit voormalige kantoren - zowel in België als uit het hoofdkantoor in Nederland - kon worden hergebruikt. Er werd ook een selectie van kantoorinrichting van de vorige huurder overgenomen. De oude koffiemachines werden op vraag van de bank door de leverancier helemaal nagekeken en voorzien van de nieuwste software en het nieuwste ontwerp. En terwijl het oude tapijt werd verwijderd voor hergebruik elders, werd nieuw cradle to cradle-tapijt geïnstalleerd.

Omdat onze focus steeds meer verschuift naar digitalisering, werd het aantal printers teruggebracht van 10 naar 3. Minder printen, minder papierverspilling. Uiteraard is het kantoor ook voorzien van een uitgebreide recyclingruimte voor papier, plastic en restafval.

Klaar voor het nieuwe werken

De nieuwe kantoorruimte is volledig afgestemd op het nieuwe werken. Elke vergaderruimte is voorzien van technische faciliteiten om snel en eenvoudig in contact te kunnen komen met cliënten en collega's. Daarnaast is er geïnvesteerd in high-end videostreaming infrastructuur zodat het kantoor ook gebruikt kan worden voor cliënt- en personeelsevenementen. Het is een inspirerende werkplek die samenwerking faciliteert, zowel op de werkvloer als op afstand.

Bewustwording creëren

Niet alleen in het kantoor is rekening gehouden met duurzaamheid. De centrale ligging zorgt er ook voor dat zowel onze collega's als cliënten het kantoor makkelijk kunnen bereiken met alternatieve vervoersmiddelen. Er zijn voldoende tram- en bushaltes in de buurt en het kantoor ligt dicht bij het treinstation.

ABN AMRO stelt ook fietsen beschikbaar aan haar werknemers voor het woon-werkverkeer tussen de kantoren. Ook in het gebouwencomplex zelf zijn leenfietsen beschikbaar.

Komt u met de auto naar een afspraak? Ga voor elektrisch en laad uw auto op bij een van de elektrische oplaadpunten.

Deze nieuwe locatie is een belangrijke stap voor de bank in België. Een frisse start en een moderne, aangename omgeving waar we elkaar hopelijk snel weer zullen ontmoeten.

Heeft u een vraag?

Uw vertrouwde contactpersonen blijven bereikbaar op hun gekende contactgegevens en ook onze lokale kantoren staan voor u klaar.

Wilt u graag een vrijblijvend eerste gesprek? Maak dan hier een afspraak.

Gunther van Dongen
Head of Information Technology & Facility Services
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.