1 min

Wat is voor u een slimme belegging?

Kijkt u bij uw beleggingen vooral naar financieel rendement? Of naar stabiliteit? Of is slim beleggen in de eerste plaats kiezen voor toekomstbestendige investeringen? U hoeft niet te kiezen. Door duurzaam te beleggen, kiest u voor een investering in bedrijven die vooruit durven kijken. En dat zorgt voor financieel en maatschappelijk rendement.

Samengevat

  • Door duurzaam te beleggen, kiest u voor een investering in bedrijven die vooruit durven kijken. En dat zorgt voor financieel en maatschappelijk rendement.
Wat is voor u een slimme belegging?
Wat is voor u een slimme belegging?

Het is niet rendabel, voor geitenwollensokken en het gaat enkel om het klimaat. Rond duurzaam beleggen bestaan heel wat vooroordelen en misvattingen. Onterecht, en daarom weerleggen we de meest hardnekkige. Want de tijd dat duurzaam beleggen alleen over windmolens en elektrische auto’s ging, ligt al ver achter ons. Lees meer over de 7 misvattingen over duurzaam beleggen.

Duurzaamheid kent dus veel gezichten. Wat maakt het ene bedrijf wel duurzaam en het andere niet? Wat maakt de ene portefeuille duurzamer dan de andere? Senior Portfolio Manager Hans Timmermans legt uit hoe ABN AMRO Private Banking bedrijven selecteert op basis van – onder andere – de ESG-scores. Bedrijven die willen veranderen kunnen in de toekomst het verschil maken. En daar kunt u als belegger aan bijdragen. Ontdek ‘Waarom Michelin duurzaam is en Tesla niet’.

Ook Vincent Triesschijn, Global Head ESG and Sustainable Investing bij ABN AMRO, kijkt vooral naar de bedrijven die nu hun duurzame transitie inzetten voor toekomstkansen. “Steeds minder beleggers willen nog in bedrijven zitten die niet klaar zijn voor de groene transitie, dat houdt te grote financiële risico’s in. Bij bedrijven die hun toekomstplannen niet bijstellen – terwijl ze al ruim vijf jaar weet hebben van het akkoord van Parijs – moet u de vraag stellen of dit wel een toekomstbestendige belegging is. Als ze zich daar zelf niet voor klaarstomen is maar de vraag: op welke manier dan wel? Wordt het een destructieve ommezwaai of geleidelijk aan? Dat valt nog af te wachten, maar u kunt er niet op wachten.” Lees meer

Een bedrijf zal dus duurzaam zijn, of zal niet zijn. Een stelling die ook Erik Joly, Chief Investment Officer bij ABN AMRO Private Banking, volgt. “Duurzaamheid zit geworteld in alle lagen van een onderneming. Het gaat veel verder dan alleen maar groene energie. Een duurzaam, deugdelijk bestuur houdt in zijn beleid niet alleen rekening met de financiële waarde op korte termijn, maar ook met de gevolgen op het milieu, de maatschappij, de mens en de economie.” Lees de visie van Erik Joly in “Duurzaam beleggen: meer dan een goede investering.”

Joachim Aelvoet
Joachim Aelvoet
Director Products & Solutions
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.