2 min

Uw geld kan een positieve impact op de wereld maken

Beleggen terwijl u ook een verschil maakt voor de samenleving? Dat kan. Met duurzaam beleggen kiest u voor een win-win situatie: u werkt aan uw vermogensopbouw én draagt bij aan een betere toekomst. Combineer rendement met maatschappelijke impact en investeer in ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en behouden van de balans tussen mens, milieu en maatschappij.

Samengevat

 • Duurzaam beleggen groeit
 • Op dit moment is ruim 20 miljard euro duurzaam belegd bij ABN AMRO.
 • Onze duurzame aanpak gaat daarbij verder dan het aanbieden van duurzame producten. ABN AMRO steunt ook wetenschappelijk onderzoek.
Uw geld kan een positieve impact op de wereld maken
Uw geld kan een positieve impact op de wereld maken

Onze samenleving is aan het veranderen. Ook als het gaat over beleggen. Steeds meer beleggers houden rekening met duurzaamheid bij de samenstelling van hun portefeuille. Dat is een goede zaak, want duurzame beleggingen zijn cruciaal voor de toekomst van onze wereld én onze portemonnee.

Uw spaargeld staat veilig op een spaarrekening, maar met inflatie en de huidige spaarrente wordt uw spaargeld steeds minder waard. Met beleggen kiest u voor een beter rendement op de lange termijn, met een plan passend bij uw beleggersprofiel. En als u dan toch denkt aan uw toekomst, waarom dan niet meteen duurzaam investeren en tegelijk werken aan een betere samenleving voor uzelf en uw kinderen en kleinkinderen?

Duurzaam beleggen groeit

Op dit moment is ruim 20 miljard euro duurzaam belegd bij ABN AMRO. We streven ernaar om de positieve trend verder te stimuleren en jaar na jaar te blijven groeien. Er kozen al ruim 33% van onze cliënten voor duurzaam beleggen en we zijn blij dat dat aandeel steeds groter wordt. Als bank hebben we immers een belangrijke rol te spelen in het verduurzamen van de maatschappij. Door samen met onze cliënten de focus te leggen op duurzaam beleggen, kiezen we voor de weg vooruit en willen we investeren met impact.

Onze duurzame aanpak gaat daarbij verder dan het aanbieden van duurzame producten. ABN AMRO steunt ook wetenschappelijk onderzoek. Zo zijn we de trotse partner van het Centre for Sustainable Finance van Vlerick. Momenteel wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de ontwikkeling van een model om de ESG-prestaties (milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur) van het midden- en kleinbedrijf te meten.

Duurzaam beleggen bij ABN AMRO Private Banking

Bent u ook overtuigd van de win-win van duurzaam beleggen? We kijken graag samen met u welke aanpak het best bij u en uw plannen past:

 • Duurzaam Discretionair Vermogensbeheer
  Beleggen is voor u meer dan vermogensgroei. U wilt investeren in duurzame organisaties, in bedrijven die niet alleen financieel maar ook maatschappelijk rendement nastreven. In ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en het behouden van de balans tussen ‘people, planet & profit’. De portefeuillemanagers halen u alle zorgen uit handen en maken op basis van uw beleggingsplan duidelijke keuzes om een gebalanceerde, maatschappelijk verantwoorde beleggingsportefeuille samen te stellen.
 • Duurzaam Beleggingsadvies
  U kent de werking van de markt en houdt graag zelf de touwtjes in handen. Met Duurzaam Beleggingsadvies krijgt u beleggingssuggesties op maat, gericht op een duurzame en stabiele samenstelling van uw portefeuille. U belegt samen met uw persoonlijke beleggingsadviseur, maar u beslist zelf over aan- en verkopen.
 • Uniek in België: het Impact Mandaat
  Veel van onze cliënten beleggen al duurzaam om daarmee hun maatschappelijke bijdrage te vergroten. Tegelijkertijd willen onze cliënten steeds vaker weten hoeveel impact ze met duurzame beleggingen kunnen maken. Met ons nieuw Impact Mandaat hebben we nu het antwoord op die vraag. Het Impact Mandaat borduurt voort op de duurzaamheidsstrategie van ABN AMRO. Naast de screening op ESG-factoren heeft de bank een tweede methodologie ontwikkeld samen met ISS-Oekom. Alleen bedrijven waarbij de omzet netto positief bijdraagt aan een betere wereld maken kans op een plek in de portefeuille, die naast aandelen ook obligaties en alternatieven bevat.

Meer weten?

Alle informatie omtrent vermogensbeheer en ons beleggingsaanbod vindt u op onze website. Wenst u graag vrijblijvend een persoonlijk gesprek? Vraag dan hier uw afspraak aan met één van onze experten. We bekijken graag hoe we u verder kunnen helpen.

Joachim Aelvoet
Director Products & Solutions
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.