1 min

Update aandelen: goede resultaten, maar let op

De aandelenmarkten stegen de afgelopen week. De opkomende markten herstelden iets van de daling van de laatste weken. Ook Europese en Japanse aandelen gingen omhoog, net als die in Noord-Amerika – al hadden de laatste op woensdag wat tegenwind.

Samengevat

  • Aandelenmarkten herstellen na daling afgelopen weken
  • Ondernemingen overtreffen verwachtingen
  • Bedrijven waarschuwden tegen te veel optimisme
Update aandelen: goede resultaten, maar let op
Update aandelen: goede resultaten, maar let op

In de VS was het voor juli gemelde aantal nieuwe banen in de particuliere sector maar de helft van wat er was verwacht. Bovendien zei Richard Clarida, de vice-voorzitter van de Federal Reserve (‘Fed’), te verwachten dat de noodzakelijke voorwaarden voor de verhoging van de bandbreedte voor het fed funds-tarief eind 2022 wel zou zijn gehaald. Dat kan betekenen dat de rente in 2023 omhooggaat.

Veel ondernemingen hebben de afgelopen week hun resultaten gepubliceerd. De meeste daarvan overtroffen de verwachtingen. Sommige ondernemingen kwamen ook met plannen voor de inkoop van eigen aandelen. In de bankensector zei Société Générale de huidige regeling te zullen voortzetten; Standard Chartered kondigde aan met de inkoop van eigen aandelen te willen starten. Bij oliemaatschappij BP wordt het plan uitgebreid. Datzelfde geldt voor het Chinese techconcern Alibaba, zelfs al lag de omzet daar lager dan verwacht.

Weer andere bedrijven waarschuwden ondanks goede resultaten tegen al te veel optimisme. In de autosector kwam BMW bijvoorbeeld sterk voor de dag. Toch waarschuwde de autofabrikant voor chiptekorten. Continental zei zelfs dat die tekorten in de hele sector voelbaar zouden zijn, maar noemde daarnaast ook de hogere prijzen voor grondstoffen. Volgens techbedrijf Infineon wordt de omzetgroei gehinderd door stilgelegde activiteiten vanwege het slechte weer in de VS.

Erik Joly
Erik Joly
Chief Investment Officer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.