1 min

Update aandelen: bedrukt sentiment

De verslechterende gezondheidssituatie als gevolg van de toenemende coronabesmettingen en de zorg over een sneller dan verwachte verkrapping van het monetaire beleid in de VS drukten deze week op het sentiment onder beleggers.

Samengevat

  • VS spreekt strategische oliereserves aan
  • Aandelenmarkten sinds eind vorige week licht negatief
  • VS en Japan deden het beter dan Europa en opkomende markten
  • Outperformance financiële instellingen en defensieve sectoren
Update aandelen: bedrukt sentiment
Update aandelen: bedrukt sentiment

Ondertussen werd deze week in de VS besloten om de strategische oliereserves aan te spreken in een poging de prijsdruk voor de consument te verzachten. De aandelenmarkten hebben zich sinds eind vorige week per saldo licht negatief ontwikkeld: aandelenmarkten in de VS en Japan deden het daarbij beter dan die in Europa en de opkomende markten. Op sectorniveau werd een outperformance opgetekend door financiële instellingen en defensieve sectoren zoals nutsbedrijven en consumptiegoederen. Telecommunicatie, gezondheidszorg en luxegoederen & diensten bleven juist achter bij andere sectoren.

In de VS waren de best presterende bedrijven sinds eind vorige week HP (IT), Micron Technology (halfgeleiders) en Dollar Tree (detailhandel); achterop kwamen Gap (kleding), Autodesk (software) en Best Buy (detailhandel). In Europa was sprake van een opvallend herstel bij Telecom Italia (telecommunicatie), BHP en Rio Tinto (mijnbouw). Adyen (betalingsverkeer), ASM International en ASML (halfgeleiders) bleven achter bij de bredere markt.

Op donderdag waren de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Thanksgiving. Vandaag (vrijdag) is een verkorte handelsdag in de VS.

Erik Joly
Erik Joly
Chief Investment Officer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.