2 min

Beleggen in een duurzame toekomst? 5 dingen die u moet weten

Bij ABN AMRO Private Banking willen we het verschil maken en bijdragen aan een betere maatschappij. We helpen u dan ook graag bij een optimale vermogensplanning. Financieel rendement met respect voor de samenleving en oog voor de volgende generaties: dat is een win-win situatie voor iedereen. Interesse om bij te dragen aan een duurzamere toekomst? 5 dingen die u moet weten:

Samengevat

  • Maak het verschil en beleg in een duurzamere toekomst
Beleggen in een duurzame toekomst? 5 dingen die u moet weten
Beleggen in een duurzame toekomst? 5 dingen die u moet weten

1. Duurzaam investeren is geen niche-aanpak

Op dit moment wordt er meer dan 20 miljard euro duurzaam belegd bij ABN AMRO en we zien dat de positieve trend zich verderzet. Nadenken over duurzame doelstellingen en de impact van investeringen is al lang geen niche meer, bij ABN AMRO beschouwen we het zelfs als de norm. Naast vermogensopbouw stellen we automatisch de vraag: wat wilt u bereiken met uw vermogen? Hoe kunt u met slimme investeringen een positief verschil maken in de samenleving? Zo bouwt u aan uw vermogen en draagt u tegelijk bij aan een betere toekomst voor uzelf, uw kinderen en uw kleinkinderen.

2. Vergelijkbaar financieel rendement

Beleggen met oog voor een duurzame toekomst betekent niet dat u hoeft in te boeten aan financieel rendement. Uit het onderzoek ‘From the stockholder to the stakeholder’ van Oxford University blijkt dat het toepassen van de ESG-criteria (Environmental, Social en Governance) geen nadelige invloed hoeft te hebben op het langetermijnrendement. Daarmee kunt u zich de vraag stellen: waarom zou u géén rekening houden met duurzaamheid bij uw beleggingsplan?

3. U kiest bewust voor de toekomst

U wilt graag dat uw vermogen ook later een positieve bijdrage levert voor wie u nauw aan het hart ligt. Als u kiest voor investeringen met oog voor een duurzame toekomst, dan zorgt u ervoor dat u niet alleen financiële zekerheid, maar ook een betere wereld nalaat. Onze verschillende beleggingsoplossingen kunnen daaraan bijdragen. Met de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN als leidraad, worden er bij de portefeuillesamenstelling bewuste keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld door beleggingen in wapens, mijnbouw en controversiële olie- en gaswinning uit te sluiten.

4. ABN AMRO als ervaren partner

We zijn trots dat ABN AMRO al sinds 2004 actief bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Het zit in het hart van onze strategie om onze cliënten te helpen in de overgang naar een duurzame toekomst. We binden ons aan ambities op het gebied van het tegengaan van klimaatverandering, een circulaire economie versterken en sociale impact maken. Daarom is oog voor duurzaamheid de norm bij onze beleggingsoplossingen. Rekening houden met duurzaamheid is geen modetrend voor ons. Het vormt voor ons al jarenlang de basis van toekomstgericht beleggen.

5. Impact Mandaat met duurzame focus

Met het Impact Mandaat bieden we als eerste in België een oplossing aan die focust op maatschappelijke impact. Als u met impact belegt, belegt u om een positieve bijdrage aan de maatschappij en/of het milieu te leveren. Bijvoorbeeld om sociale omstandigheden te verbeteren, werkgelegenheid te vergroten of energie te besparen. Wat belangrijk is: die bijdrage moet meetbaar zijn.
Naast de screening op de ESG-factoren heeft ABN AMRO een tweede methodologie ontwikkeld samen met ISS-Oekom. Alleen bedrijven waarbij de omzet netto positief bijdraagt aan een betere wereld maken kans op een plek in de portefeuille, die naast aandelen ook obligaties en alternatieven bevat. Zo maakt u écht het verschil.

Meer weten?

Wilt u graag bewuster omgaan met uw beleggingen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze experten. Zij werken graag samen met u aan een passend beleggingsplan.

Joachim Aelvoet
Joachim Aelvoet
Director Products & Solutions
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.