1 min

ABN AMRO in top 10% meest duurzame banken ter wereld

ABN AMRO zit bij de top 10% van meest duurzame banken ter wereld in 2021, volgens het vandaag gepresenteerde Sustainability Yearbook van S&P Global. Hiermee is de bank wederom opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (World en Europe). Deze index is voor de bank de belangrijkste graadmeter voor haar duurzaamheidsprestaties.

Samengevat

  • De bank, die dit jaar 83 uit 100 punten scoorde, ontving de Bronze Class-onderscheiding voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid.
  • Met dit resultaat is ABN AMRO één van de Sustainability Leaders 2021 volgens S&P Global.
  • ABN AMRO heeft de ambitie om bij de top 5% van de eigen sector te behoren.
ABN AMRO in top 10% meest duurzame banken ter wereld
ABN AMRO in top 10% meest duurzame banken ter wereld

De bank, die dit jaar 83 uit 100 punten scoorde, ontving de Bronze Class-onderscheiding voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. Vorig jaar behaalde ABN AMRO nog 79 punten. Het verschil tussen ABN AMRO en de industry leader is dit jaar verkleind tot 6 punten. SAM ESG Ratings and Benchmarking, onderdeel van S&P Global, beoordeelt jaarlijks ruim 7.000 beursgenoteerde ondernemingen op economisch-, sociaal- en milieubeleid.

Met dit resultaat is ABN AMRO één van de Sustainability Leaders 2021 volgens S&P Global. En daarmee ook één van de tien Nederlandse bedrijven die wereldwijd bij de top 10% van hun sector horen. Tegelijkertijd behaalt ABN AMRO daarmee niet haar ambitie om bij de top 5% meest duurzame banken te zitten.

De bank scoort hoog op onder andere de inspanningen rondom Sustainable finance, Transparancy en Human Capital Development. Verbeterpunten zijn er ook te vinden, bijvoorbeeld in de rapportages rondom Risk & Crisis Management.

Belangrijke graadmeter

Voor investeerders en overige stakeholders is de positie in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) een belangrijk middel om inzicht te krijgen in de duurzaamheidsinspanningen van ABN AMRO. Voor de bank is de positie in de index ook een belangrijke graadmeter, ABN AMRO heeft de ambitie om bij de top 5% van de eigen sector te behoren.

ABN AMRO Press Office
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.